TARGURI HANDMADE

Fiindca este vara, cald si sunt pe malul marii nu prea am mult timp sa lucrez si sa postez noutati pe blog dar particip la targuri de handmade in schimb.
Asadar pe 14-15 august in Constanta, in Piata Ovidiu in fata Muzeului de istorie nationala si arheologie si in 20-22 august in Vama Veche.
Cam asta este programul meu pentru perioada apropiata, insa fata de aceste targuri am si eu o intrebare adresata voua, celor ce creati cu mainile voastre minunatii si deopotriva celor care cumpara creatii handmade: Cum v-ar placea sa arate un targ de handmade si ce anume v-ati dori sa gasiti acolo?
Pun aceasta intrebare deoarece ma simt un pic dezorientata dupa ce am vazut un targ de handmade in weekend , organizat pe nisip pur si simplu, fara nici un fel de conditii, cu aspect de talcioc de vechituri, unde printre adevarate creatii handmade, muncite din greu si cu suflet, tronau lucitoare produse cumparate la kilogram din diverse locatii binecunoscute si vandute cu tupeu ca fiind handmade.
Marturisesc ca atunci cand am primit invitatia de a participa si eu, primul impuls a fost sa trimit un mail de multumire pentru invitatie si confirmare a participarii, apoi dupa ce am vazut locatia si conditiile, numarul de participanti, am decis ca mai bine nu particip ci doar voi fi vizitator.
Si asa am si fost, insa impresia creata a fost pur si simplu bulversanta.
De aceea intreb (poate sunt eu o ciudata....) cumva adevaratele creatii handmade sunt asa, niste produse ce trebuiesc expuse oricum, oriunde, doar din dorinta de a face un banut!?
Nu ar fi normal ca un adevarat artizan sa fie promovat intr-un mod corect si civilizat, nu la gramada cu marfa importata din China si India la container? Si prezentata ca fiind handmade?
Poate voi fi aspru criticata (adica sigur) dar consider ca este cazul ca noi, cei care uneori lucram zile si nopti la cate o piesa, noi cei care punem suflet in ceea ce facem, noi cei care uneori neglijam viata personala pentru a ne putea dedica pasiunii noastre, sa luam atitudine si sa dam dovada si de putina demnitate si mandrie si ma refer strict la mandria pe care ar trebui sa o avem toti fata de ceea ce cream cu mainile nostre.
Sper sa nu fiu considerata deplasata prin cele afirmate mai sus, dar mi se rupe sufletul de tristete cand vad tineri artisti cu adevarate creatii originale, amestecati cu tarabagii pe care ii intalnesti pana si in oborul de vechituri.
Cum sa avem pretentia sa obisnuim oamenii sa aprecieze frumosul si originalul cand noi ne ducem ca oile oriunde si in orice conditii, doar de dragul de a scoate un banut!? Chiar suntem asa disperati? Nu putem oare sa facem diferenta intre un targ organizat cu bun simt si un targ facut doar de dragul de a fi adunati multi oameni? Si cred ca acum avem posibilitatea sa alegem.
Bun, am spus ceea ce aveam de spus si acum astept pietrele....sau nu...
In orice caz, va astept la Targul de handmade" La vie en rose" din 14-15 august din Constanta si apoi in 20-22 in Vama.
Cu drag,
Margot

P.S. Si pentru asta,voi lasa comentariile sa curga liber, dupa voie, fara moderare.

Later edit
In urma mesajului primit pe mess de la doamna sau domnul Parnic, ma rog mai conteaza, prin care mi se spune ca abia acum a vazut raspunsul la invitatie si mi se cere sa modific postarea mea pentru ca " vorbesc de lucruri despre care habar n- am" tin sa fac o specificare: blogul pe care am facut postarea prin care mi-am explicat parerea mea pesonala este al meu , dreptul la libera exprimare este al nostru. Asa cum mi-am asumat raspunderea pentru cele spuse, am pretentia ca si organizatorii acestui targ pe care nu l-am nominalizat tocmai pentru a le oferi sansa de a indrepta greselile facute, sa isi asume raspunderea pentru proasta organizare .
In concluzie, eu nu imi schimb parerea despre ceea ce am vazut la indicatia fam. Parnic